Marmeren badkamer

Een marmeren badkamer is weer helemaal in, dat is u vast niet ontgaan. Marmer geeft een moderne, stijlvolle en minimalistische look aan uw badkamer. Marmer is een natuursteen die luxe uitstraalt en een fijne sfeer aan uw badkamer geeft. Bij Laurens Badkamers hebben wij prachtige marmeren badkamers. 

badkamer keramische tegels douchekraan mat zwart

Wat is marmer?

Marmer is een natuursteen, die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt. Door de prachtige verschillende aardetinten en tekeningen is marmer in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Zo komt marmer voor in roodbruin, beige, wit, grijs, zwart, taupe of zandkleur. Met een mix van deze kleuren kunt u een erg natuurlijke sfeer creëren met een warme tint. Maar u kunt ook kiezen voor effen kleuren, als u bijvoorbeeld meer rust in uw badkamer wenst.

 

 

Badkamer met marmer en zwarte elementen | Laurens Badkamers 3

Marmeren badkamer

In badkamers wordt over het algemeen veel gekozen voor zwart of wit marmer. Zwart marmer creëert een expressieve sfeer in uw badkamer. Wit marmer komt uit de Italiaanse Carraragroeven. Dit marmer is wereldberoemd en zowel geschikt voor een moderne als klassieke badkamer. Wit marmer heeft een wat zachtere uitstraling en geeft een luxe look aan uw badkamer.

Badkamer van marmer schoonmaken

Tegels van marmer worden vaak gepolijst. Dit wordt gedaan omdat de kristalstructuur en fraaie tekening van de aderen zo beter naar voren komen. Omdat marmer een natuurproduct is, is het wat kwetsbaarder dan een tegel van keramiek.

Het is goed om te weten dat marmer slecht reageert op zuur. Gebruik hierom bij het schoonmaken van de badkamer geen schoonmaakazijn. Voor marmer zijn er speciale schoonmaakmiddelen. U kunt een droge marmeren tegel bijvoorbeeld reinigen met speciale marmerreiniger. De tegels kunnen hierdoor wat dof worden, maar met marmerolie maakt u de tegels weer mooi glanzend.

Badkamer met marmer en zwarte elementen | Laurens Badkamers 4

Marmer toepassen

Wanneer u voor wit marmer kiest in uw badkamer, kan het erg mooi zijn om dit te combineren met zwarte elementen. Dit laat het marmer op een prachtige manier naar voren komen. Kijk ook eens binnen bij Ton en Margreeth. Zij hebben hun badkamer met prachtige marmeren tegels bekleed.

luxe douchecabine met keramische tegels met natuurstenen look

Interesse in marmer?

Bij Laurens Badkamers kunnen wij u adviseren voor een prachtige badkamer met marmer. Wij bespreken graag samen uw wensen, om zo een op maat gemaakte badkamer samen te stellen. Maak een afspraak of kom eens langs in onze showroom.

Meer inspiratie?

Wilt u meer inspiratie op doen? Bekijk dan ook eens:

Home
Badkamers
Woonvloeren
Interieuradvies
Laat je inspireren
Gerealiseerde projecten
Over Laurens
Showroom
Neem contact op
Kennismaken
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×