Landelijke badkamer

Wat is een landelijke badkamer?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord. Een badkamer in landelijke stijl kan bijvoorbeeld klassiek zijn, maar ook heel modern. Het is maar net waar uw voorkeur ligt. Eén ding hebben alle landelijke badkamers in ieder geval wél met elkaar gemeen: ze stralen rust en warmte uit. En dat is geen overbodige luxe in deze ontspanningsruimte.

maatwerk eikenhouten badkmeubel met waskom

Hout

Er zijn wel specifieke kenmerken die passen bij een landelijke badkamer. In een typisch landelijke badkamer is bijvoorbeeld vrijwel altijd hout te vinden. Een houten badkamermeubel of houten vloer bijvoorbeeld, maar ook houten accessoires zijn vaak terug te zien in een landelijk badkamerinterieur. Door hout te combineren met zachte kleuren en andere natuurlijke materialen, wordt er een rustige uitstraling gecreëerd.

wastafel matwitte opbouwkom design natuurlijke badkamer

Lichte of pastelkleuren

Zachte, lichte kleuren, waaronder pastelkleuren dragen bij aan een landelijke stijl in de badkamer. Houd het klassiek door veel wit te gebruiken of ga voor een warmere look met een zand- of pastelkleurige muur of tegels.

badkamer robuuste uitstraling donkere elementen zwarte kraan exclusieve badkamer

Natuurlijke materialen

In een landelijke badkamer staan naast hout ook andere natuurlijke materialen centraal, zoals steen en beton. Met natuursteen op de muur of vloer zorgt u voor een romantische uitstraling of maak uw landelijke badkamer modern met een vrijstaande betonnen wasbak. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld marmeren muurbekleding, dat een zachte uitstraling geeft aan uw badkamer

wastafel matwitte opbouwkom zwarte kraan spiegel natuurlijke badkamer

Kranen in een landelijke badkamer

Ook het sanitair in de badkamer is typerend voor de stijl. Gaat u voor een klassieke badkamer, dan past daar een klassieke kraan bij. Bij een moderne landelijke badkamer is een eenvoudige kraan in chroom of RVS de ideale combinatie. Om een industriële twist aan de landelijke badkamer te geven, zijn zwarte kranen een optie.

 

praktische familiebadkamer inloopdouche comfort

Vloeren en wanden

Traditionele tegels vinden we over het algemeen niet snel terug in een landelijke badkamer, maar er zijn wel veel variaties die wél bij een landelijke sfeer passen. Grote tegels met een lichte of pastelkleur bijvoorbeeld, maar ook de betonlook is steeds meer in trek in de landelijke moderne badkamer. Bij een klassieke landelijke badkamer komen ook wand- en vloertegels met patroon of mozaïek goed tot hun recht.

 

houten wastafel twee donkere wasbakken

Landelijke badkamers bij Laurens

Bij Laurens Badkamers vindt u diverse soorten landelijke badkamers, zowel met klassieke als met moderne elementen. Kom eens langs in onze showroom om inspiratie op te doen, we laten u graag de mogelijkheden zien!

badkamer decoratie

Laat een landelijke badkamer ontwerpen

Weet u al helemaal welke stijl u in uw badkamer wilt? Bij Laurens Badkamers ontwerpen we graag een compleet unieke landelijke badkamer voor u. We bespreken uw wensen en maken een ontwerp van uw droombadkamer die u in 3D kunt zien. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom en wij ontwerpen samen met u uw exclusieve badkamer.

Home
Badkamers
Woonvloeren
Interieuradvies
Laat je inspireren
Gerealiseerde projecten
Over Laurens
Showroom
Neem contact op
Kennismaken
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×