Laurens Badkamers Baden in luxe

Inrichten van een grote badkamer

Optimaal gebruikmaken van de ruimte

Een trend die bij Laurens Badkamers opvalt, is dat badkamers steeds groter worden. Mensen willen graag meer ruimte om in huis volledig tot rust te komen en te kunnen ontspannen. Bij het ontwerpen van een nieuw huis wordt hiermee rekening gehouden. Bij bestaande woningen kan een grotere badkamer worden gerealiseerd door een slaapkamer om te toveren tot badkamer. De interieurvormgevers van Laurens Badkamers adviseren u graag over de beste inrichting van een grote badkamer.

Grote gebaren maken

In een grote badkamer kunnen grote gebaren gemaakt worden, zoals met de meubels. Een ruim bad en een wastafelmeubel over de volledige breedte van een badkamer zijn veel voorkomende keuzes. In een grote badkamer komt een vrijstaand bad perfect tot zijn recht. Hiermee heeft u direct een mooie eyecatcher te pakken. Een voorbeeld hiervan is de badkamer Opal dreams die wij voor Wouter & Ilse mochten realiseren.

Maatwerk meubels in een grote badkamer

Wastafelmeubels van twee meter of breder zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. De maatwerk meubels van Laurens Badkamers zijn puur vakmanschap. Dankzij de samenwerking met meubelmakerijen, kunnen meubels op vrijwel iedere gewenste maat en naar elke persoonlijke smaak vervaardigd worden. Onder een breed werkblad passen ook diepe lades, waarmee direct veel opbergruimte gecreëerd wordt. Zo wordt er meegedacht in zowel vorm als functie.

Grote tegels

In een grote badkamer komen grote tegels goed tot hun recht; ze maken de badkamer optisch nog groter. Grotere – en dus minder – tegels betekent ook minder voegen, iets waar veel mensen de voorkeur aan geven. Grote tegels kunnen zowel op de vloer als op de muren toegepast worden. Onze interieurvormgevers geven u graag nieuwe inzichten; bijvoorbeeld hoe er eenheid wordt gecreëerd door de vloertegels over te laten lopen in dezelfde tegels op de wand.

Vloertegels van 90 bij 90 cm zijn bij Laurens Badkamer zeker niet vreemd. Op de wanden kan het nog groter; daar plaatsen we regelmatig tegels van 120 bij 120 cm. Afhankelijk van hoeveel hele tegels er op een oppervlakte passen, wordt er een tegelafmeting geadviseerd. Daarbij denkt Laurens Badkamers uiteraard ook mee met de montage ervan.

Grote tegels badkamer

Inrichting van een grote badkamer

Bij het ontwerpen van een badkamer worden altijd eerst de grote lijnen uitgezet, zodat de ruimte optimaal wordt benut. Met het plaatsen van de meubelen wordt de verdeling duidelijk. Ook bij de ontwerpen van grote badkamers komen er bij de ontwerpen van Laurens Badkamers geen kale muren voor. Met verschillende elementen, zoals een (grote) plant, (grote) spiegels, een nis en sfeerverlichting – in harmonie met de stijl en volledig naar smaak van de klant – wordt een lange muur gebroken en een badkamer persoonlijker gemaakt. 

Meer inspiratie voor een grote badkamer?

Op zoek naar meer inspiratie voor de inrichting van uw grote badkamer? Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken. We verwelkomen u graag in onze inspirerende showroom. Samen kijken we naar uw wensen en presenteren wij u graag de oneindige mogelijkheden die wij te bieden hebben. Zo komen we tot een unieke, persoonlijke badkamer die aan al uw wensen voldoet. 

Gratis lookbook aanvragen 97 pagina’s aan luxe badkamer inspiratie! Gratis lookbook aanvragen
Maak een afspraak