Laurens Badkamers Baden in luxe

Exclusieve ontwerpen uit ambachtelijke meubelmakerij

Uitsluitend maatwerk meubels

Als alles mogelijk zou zijn, dus geen beperkingen in afmetingen, materialen of inrichting, hoe zou uw droombadkamer er dan uitzien? Bij Laurens Badkamers blijft het niet bij grenzeloos fantaseren, dankzij de samenwerking met een ambachtelijke meubelmakerij maken Laurens en zijn vakprofessionals al uw wensen werkelijkheid.

Inspiratie opdoen

Inspiratie is een belangrijke eerste stap bij het ontwerpen van een badkamer. In zijn showroom toont Laurens ter inspiratie onder meer de meubels die door een meubelmaker exclusief voor zijn klanten vervaardigd zijn. “Dit zijn basismodellen, waarbij alle aanpassingen nog mogelijk zijn”, vertelt Laurens. “We leveren unieke badkamermeubels, gemaakt volgens de persoonlijke wensen van de klant en met de garantie dat niemand anders dit heeft.” Wanneer de nodige ideeën zijn opgedaan uit de voorbeelden in de showroom, eerdere projecten die online getoond worden en het lookbook, gaat Laurens of een van zijn collega’s met de klant aan tafel om te adviseren en de eerste schetsen op papier te zetten.

Maatwerk wastafelmeubel

Van schets tot realisatie

Voor de realisatie van de op maat gemaakte meubels zet Laurens de ontwerpen door naar zijn vaste meubelmaker. In de ambachtelijke meubelmakerij werken vier ware vakmannen, waarvan één opgeleid tot specialist in badkamermeubels. Eerder maakten ze voornamelijk meubilair voor Jan de Bouvrie, maar ook andere bekende namen, zoals Marco van Basten, behoorden tot de klantenkring. Met Laurens Badkamers hebben ze al jarenlang een prettige samenwerking vertelt eigenaar en meubelmaker Gerrit: “Wij weten welke hoge eisen hij aan de meubels stelt en hij kent onze kwaliteit; zo stellen we elkaar nooit teleur.”

Ambachtelijk vakmanschap

De werkplaats van de meubelmakerij ademt vakmanschap. De metershoge stellages worden wekelijks met een nieuwe lading sterk Frans eikenhout aangevuld. De ruwe planken liggen te wachten om stuk voor stuk ambachtelijk verwerkt te worden tot unieke meubels. Om te voorkomen dat het hout door vocht kromtrekt, ligt bij het badmeubilair de focus op de droogte van het hout, het correct verlijmen van de jaarringen en de speciale afwerking. Voor iedere houtbewerking stellen de makers de machines apart in, waarna ze het materiaal exact op maat zagen en met de fijnste precisie afwerken om vervolgens met handgereedschap alle onderdelen te monteren. Per week verlaten zo’n vier tot vijf exclusieve badmeubels de werkplaats

Alles is mogelijk

“Of de klant nou een spiegelkast wil waarin drie stopcontacten naast elkaar kunnen, een wastafel waar op een vreemde plek een uitsparing moet komen of een plank die precies tussen twee muren moet passen”, somt Gerrit de voorbeelden op: “alles is mogelijk, wij maken het precies zoals de klant het in gedachten heeft.” Met passie werken de meubelmakers aan de meest bijzondere ontwerpen. Geen vraag is hen te gek: “Je merkt dat klanten veeleisender worden, maar we maken het ook altijd waar. De klanten van Laurens hechten veel waarde aan een mooie badkamer. Ze verwachten iets speciaals, van hoogwaardige kwaliteit en dat krijgen ze ook.”

Exclusieve badkamermeubels
Gratis lookbook aanvragen 97 pagina’s aan luxe badkamer inspiratie! Gratis lookbook aanvragen
Maak een afspraak