Laurens Badkamers Baden in luxe

Badkamertrends van 2022

Opvallende veranderingen voor dit jaar

Wat betreft de badkamertrends van 2022 mag u dit jaar enkele opvallende veranderingen verwachten. Op het gebied van stijl- en materiaalkeuzes in de badkamer zien wij een aantal verrassende verschuivingen. En de natuurlijke elementen, die we de afgelopen jaren steeds meer op zagen komen, krijgen in 2022 een echte hoofdrol. Lees hieronder op welke badkamertrends wij ons nog meer verheugen.

Veranderende wensen

Bij het ontwerpen van een badkamer worden altijd erg persoonlijke keuzes gemaakt. We bespreken de wensen van onze klanten, adviseren hen en komen samen tot een uniek ontwerp. We realiseren exclusieve badkamers waar klanten over tien of twintig jaar ook nog dagelijks van genieten. Daarom laten we ons ook niet leiden door kortstondige badkamertrends, maar wanneer de wens van de klant verandert, past ook het aanbod zich hier op aan. En vice versa. 

Natuurlijke materialen

Als er één ding is waar al onze klanten het over eens zijn, dan is het wel dat een badkamer ontspanning moet bieden. Natuurlijke materialen zijn de sleutel tot het creëren van een kalmerend effect. Tegels vormen de basis van iedere badkamer en spelen een cruciale rol in de totstandkoming van een rustgevende uitstraling. We zien al jaren dat natuursteen favoriet is en ook in de badkamertrends van 2022 staat dit weer met stip bovenaan. 

Badkamertegels marmer en hout

Houten wanden

De badkamertrends voor dit jaar voorspellen dat we naast de natuursteenlook ook de houtlook, zowel op de wanden als op de vloer van de badkamer, veel terug gaan zien. In onze showroom lichten we hier enkele voorbeelden van uit en inmiddels hebben we ook enkele projecten, zoals Asian nights, met een houtlook op de wand mogen opleveren. Onze keramische tegels met natuursteenlook of houtlook zijn niet van echt steen of hout te onderscheiden en behouden altijd de originele uitstraling.

staande kraan houten wand

Meer glamour in de badkamer

Luxe en glamour gaan bij ons hand in hand. Glamoureuze accenten als goud en koper maakten enige tijd geleden al hun opmars als interieurtrend en tot onze vreugde maken ze dit jaar dan ook de overstap naar de badkamer. We zien kranen in allerlei tinten goud, koper en messing, die zich goed laten combineren met uiteenlopende materialen. Waar we vorig jaar ook nog ingetogen kleuren zagen, mogen we dit jaar echt meer uitpakken. Populaire merken die hier als trendsetter genoemd worden zijn Gessi en JEE-O.

Behang in de badkamer

Het blijft niet bij kranen en accessoires, ook de wanden mogen dit jaar in de badkamer de toon gaan zetten. De badkamertrend voor 2022: behang in de badkamer. Een voorbeeld hiervan is het behang in de badkamer Opal dreams. Dit is mogelijk wanneer het behang niet in contact komt met water of wanneer er gekozen wordt voor waterbestendig behang. Het grote voordeel van deze wandbekleding is dat wanneer u erop uitgekeken bent, u het eenvoudig kunt vervangen. 

design behang Laurens Badkamers

Ontdek uw eigen stijl

De trends zijn enkel een leidraad bij het samenstellen van een badkamer en kunnen voor een vernieuwende blik zorgen. Wij dagen u graag uit met verrassende combinaties, maar gaan altijd voor een persoonlijk ontwerp, waarin u al uw wensen terug ziet komen. Benieuwd naar hoe uw eigen stijl in een exclusief ontwerp eruit komt te zien? 

Gratis lookbook aanvragen 97 pagina’s aan luxe badkamer inspiratie! Gratis lookbook aanvragen
Maak een afspraak